Päivi
    Niemi

Kannatusrengas

Sain vielä kampaajatyössä ollessani niin valtavasti puhekutsuja kouluille, seurakuntiin ja eri tilaisuuksiin, että ystäväperhe ehdotti minulle, että voisin tehdä tätä työtä kokopäiväisesti. Myös nuorten parissa käynnistynyt tukihenkilötoiminta eteni vauhdilla. Olin itsekin ajatellut kokoaikaiseen nuorisotyöhön siirtymistä työmäärän lisääntyessä, sekä saanut siihen rohkaisua monelta taholta. Aluksi minut tutustutettiin Evankelisluterilaiseen Seurakuntapalvelu ry:hyn. Alunperin järjestön tarkoitus oli tukea uusia nuoria puhetyöntekijöistä, että he saavat mahdollisuuden kerätä kannatusrenkaan, jonka varassa työskennellä, samalla kun yhdistys auttaisi byrokratiassa ja tarjoaisi kirjanpidon. Oma työni sopi yhdistyksen sabluunaan ihan hyvin. Niinpä keväällä –98 jätin kampaajasakset naulaan ja jäin kannatusrenkaan varaan. Aluksi oli vain muutama perhe, jotka sitoutuivat taloudellisesti tukemaan työtäni, mutta vuosien varrella on ilmoittautunut monia muitakin, jotka kuka milläkin summalla, ovat olleet mukana tukemassa. Välillä on ollut todella tiukkaa taloudellisesti, mutta selvitty on. Näin ollen olen saanut mahdollisuuden tehdä nuorten maksutonta tukityötä monen eri työmuodon kanssa. Myös monet yritykset, seurakunnat ja yhteisöt ovat jollainlailla tukeneet tekemääni työtä vuosien varrella.

Syksyllä 2006 minut kutsuttiin Kansan Raamattuseuran työyhteyteen ja sen jälkeen Helmikuun 2012 alusta  Tampereen NNKY:n yhteyteen.

Kannatusrengas on välttämätön työni kannalta, koska nuorten parissa tehtävässä työssä, varsinkaan tukihenkilötyössä, ei rahaa juurikaan liiku. Mielestäni nuorilla pitää olla oikeus osallistua maksuttomiin tilaisuuksiin ja ryhmiin ja sen takia kannatuspiiri on välttämätön. Myös tukihenkilötoiminta on maksutonta. Aikuisille suunnatuissa tilaisuuksissa voidaan kerätä kolehteja ja kerätä kannatusjäseniä, jotta työn kulut saadaan maksetuksi.

Palkkani koostuu noin puoliksi lahjoituksista ja puoliksi tilaisuuksista tulevista luentopalkkioista. 

Kannatusrengas mahdollistaa, että ne joille tällainen työ on "sydämen asia" voivat tehdä sitä osallistumalla kuluihin. Kiva jos tulet mukaan, kiitos!

 

 Haluatko sinä mukaan tukemaan tätä työtä? Osallistuminen ei sido sinua mihinkään, mutta kerran kuussa uutiskirjeen, jossa kerron kuulumisia, ajatuksia ja rukousaiheita. Jos haluat kannatuskirjeen, kirjoita sähköpostissa nimesi ja osoitteesi, sekä että haluat liittyä kannatusrenkaaseen ja lähetä se minulle osoitteeseen:

 

tai ota yhteyttä puhelimitse 

p. 0400 946285

 

 Rahankeräysluvan nro POL-2015-16773. Lupa on voimassa 25.4.2016 – 17.3.2018 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuunottamatta. 

 

Tervetuloa mukaan!