Päivi
    Niemi

TUNNETAITOKOULUTUS 02.02.2020

TUNNETAITOKOULUTUS 

 

Toimivia tunnetaitoja tarvitaan ihmissuhteissa ja työssä ja ne liittyvät myös olennaisesti terveeseen itsetuntoon, fyysiseen terveyteen sekä hyvinvointiin ja onnellisuuteen.

Tunnetaitokoulutuksesta saa apua ja ideoita tunteiden tunnistamiseen, ymmärtämiseen ja käsittelemiseen.

Tunnetaitokoulutuksesta hyötyy erityisesti ihmissuhdetyön tekijät ja vanhemmat, mutta myös kuka tahansa muu, joka on kiinnostunut kehittämään omia tunnetaitojaan.

Kurssi koostuu luennoista, joissa on tutkittua ja hyödyllistä tietoa ilman kapulakieltä. Lisäksi saa rohkaisua, pieniä harjoituksia ja tehtäviä tunteisiin liittyen.

 

Aiheita: 

TUNTEIDEN DYNAMIIKKA:

Miksi ja miten tunteet toimivat mielessä ja kehossa? Miten välttyä tunteiden liialta kuormittamiselta? Perustunteet viha, pelko, suru, mielihyvä, inho ja hämmästys, sekä sosiaaliset tunteet häpeä ja syyllisyys. Tietoa ja harjoituksia.

 VIHA:

Aggression hyvät ja hankalat puolet. Miten kestää ja käsitellä vihaa itsessä ja toisissa? Omaan tahtoon ja rajojen laittamiseen tarvitaan tervettä aggressiota, mutta tunnistamaton viha vie voimia ja jopa sairastuttaa. Konkreettisia vihan hallinta- ja käsittelykeinoja. Hyödyllistä tietoa ja harjoituksia.

 PELKO

Rohkenetko pelätä? Pelko on välttämätön mutta vaikea tunne, jonka tarkoitus on suojella ja yllä pitää elämää. Torjuttu pelko ei pysy poissa vaan purkautuu sopimattomalla hetkellä. Käsittelemme jännitystä, paniikkia ja muita pelon muotoja, sekä erilaisia keinoja käsitellä niitä. Hyödyllistä tietoa ja harjoituksia.

 SURU

Menetyksiin ja luopumiseen liittyvän surutyön myötä suru asettuu, mutta käsittelemättömänä se jumittuu eikä irrota otettaan. Käsittelemätön suru (ja viha) voivat johtaa jopa masennukseen. Hyödyllistä tietoa surun käsittelystä ja suruprosessista.

 MIELIHYVÄ JA ONNELLISUUS 

Onnellisuuteen ja mielihyvään liittyy paljon omaa vastuuta. Miten lisätä positiivisten tunteiden määrää ja voimaa? Miten Kulkea kohti omia unelmia ja omannäköistä, onnellista elämää? Hyödyllistä tietoa ja harjoituksia onnellisuuden taitoihin liittyen.

 

 Hinta 60 e, sisältää materiaalit ja kahvin

Ilmoittautumiset ja kyselyt:
Päivi Niemi
Kouluttaja, terapeutti, Psyk.EAT, työnohjaaja, seksuaalineuvoja
p. 0400 946285